رمز ارز هلیوم (HNT) و نحوه درآمدزایی از آن

ایرسا نوامبر 16, 2018 0 نظر

هلیوم در سال ۲۰۱۹ با شعار شبکه مردمی خودش رو به همه معرفی کرد و هدفش  ایجاد یک شبکه مبتنی بر بلاک چین برای دستگاه‌های اینترنت اشیا (IoT)و  گسترش اون از طریق شبکه توزیع شده ای از هات اسپات های بی سیم دوربرد به همه جای دنیاست . اینترنت اشیا ( IOT ) یک شبکه جهانی هست که  هر دستگاهی میتونه به آن متصل بشه ( توستر، قلاده سگ، لامپ،  اسکوتر ، لوازم خانگی ، سنسور های مختلف هواشناسی و ترافیکی و…تقریباً هر چیزی که فکرش را بکنید ) این ایده می تواند  ویژگی های زیادی رو به تعداد زیادی از دستگاه ها ارائه بدهد و با گسترش این ایده که دستگاهها  میتوانند با یکدیگر حتی صحبت کنن بیشتر سر زبانها افتاده است.

دستگاه‌های هوشمندی که به یک «هاب» مثل Google Home یا Alexa یا  آمازون متصل میشن، در این دسته بندی قرار می‌گیرند. این محصولات قابل تشخیص ترین دستگاه های اینترنت اشیا می باشند. البته بحث های زیادی در رابطه با اینکه اصلا چه دستگاههایی نیاز دارند که به اینترنت متصل باشند و محدودیت های مختلف برای حفظ حریم خصوصی  مطرح می باشد و اینجاست که هلیوم به دنبال ایجاد یک شبکه جهانی، قابل اعتماد و غیرمتمرکز می باشد که از دستگاه های اینترنت اشیا پشتیبانی میکند.

شبکه‌های تلفن همراه و وای‌فای عمومی در حال حاضر چارچوبی برای اینترنت اشیا فراهم کرده اند، اما مشکلاتی هم دارند مثل بالا بودن قیمت یا پوشش شبکه که اجازه نمیدهد تمام اشیا بتوانند به راحتی به اینترنت دسترسی داشته باشند .  هلیوم با استفاده از هات اسپات های LongFi ( تلفیقی از وایرلس های Lora WAN   و شبکه بلاکچین هلیوم ) سیگنال ها را به اندازه  ۲۰۰ برابر  پوشش وای فای  ارسال میکند  و به هات اسپاتهایی که این کار رو انجام میدهند تحت شرایط خاصی توکن شبکه خود با نام $HNT را به عنوان پاداش ارائه میدهد.

توکن های شبکه : 

توکن HNT : 

دارای تعداد حد اکثری  ( max supply )  محدود ۲۲۳ میلیون عددی می باشد که تمامی آنها از طریق ماین کردن بوجود میان و جایزه ماینر ها بعد از هر ۲ سال نصف میشه .( همانند هالوینگ ( halving ) در بیتکوین ).

 

بمنظور حفظ بالانس در شبکه و نگه داشتن ارزش توکن ، تخصیص توکن ها در شبکه متغیر می باشد.

video
play-rounded-fill

 

 

توکن Data Credit :

این توکن به منظور پرداخت خدمات جهت استفاده مصرف کننده هایی که نیاز به ارسال دیتا در شبکه دارند می باشد. قیمت این توکن ثابت بوده( Data Credit 1 = $0.00001 ) و قابل انتقال نمی باشد و فقط قابلیت خرید و پرداخت به شبکه را دارا می باشد.

 

در این قسمت موارد زیر  مورد بحث قرار میگیرد :

  • تهیه هات اسپات های هلیوم
  • نحوه کار کردن هات اسپات ها و کسب درآمد
  • سایت اکسپلور هلیوم ( اکسپلورر هات اسپات٬ نه شبکه بلاک چین ) و موارد مهم و تاثیر گذار بر درآمد

تهیه کردن ماینر ( هات اسپات ):

داشتن اطلاعات کافی در این بخش از اهمیت بسیار بالایی برخورد دار می باشد زیرا عدم آگاهی میتواند باعث ضررهای بزرگی بشود  . با توجه به اینکه دستگاه های زیادی وجود دارند که از تکنولوژی Lora WAN استفاده میکنند،  اما همه آنها نمیتوانند به شبکه هلیوم متصل بشوند و فقط دستگاه هایی به این شبکه متصل میشوند که  تولید کننده های آنها مورد تایید هلیوم باشد و اسم شرکت و سایت های آنها داخل سایت رسمی خود هلیوم ذکر شده باشد . در هنگام خرید دستگاه های ماینر هلیوم باید دقت زیادی بخرج داده بشود زیرا با توجه به درخواست بسیار زیاد این محصولات و تولید محدود آنها زمان دریافت این هات اسپاتها حداقل  از ۲ تا ۶ ماه می باشد.در این بین شرکت ها و افرادی هستند که از قبل اقدام به خرید این ماینر ها کرده  و در بازار ثانویه دستگاه های خریداری شده را میفروشند اما این امکان وجود دارد که بین ماینر های موجود ، با توجه به اینکه شکل و بسته بندی مشابه به دستگاه اصلی را دارا باشند و حتی به ظاهر آکبند باشند ، تقبلی و یا خراب باشند  پس توصیه میکنیم اگر قصد تهیه این هات اسپات ها رو دارید مستقیما از شرکت های تولید کننده و یا از شرکت های معتبر داخلی  سفارش گذاری انجام شود.

نحوه کارکردن ماینر ها:

ماینر ها ( هات اسپات ها )‌  وظیفه ارسال و دریافت سیگنال ها رو به عهده دارند و بر اساس سه روش میتوان ازاین هات اسپات ها درامد زایی داشت :

۱- شرکت کردن در الگوریتم  Proof Of Coverage(POC)

۲-  انتقال و ثبت دیتا : اطلاعات در شبکه

۳- گروه اجماع

در حال حاضر اصلی ترین روش کسب درآمد توسط ماینر های هلیوم شرکت در   Proof Of Coverage  یا  اثبات پوشش می باشد که در ادامه به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.

مراحل انجام اثبات پوشش شامل سه مرحله میباشد :

۱- Witness

۲- Beaconer

۳-Challenger

 

witness :زمانی که یک هات اسپات سیگنالی را برای شما ارسال میکند و هات اسپات شما سیگنال رو دریافت میکند و در شبکه اعلام میکند که از لوکیشن حاضر سیگنال مربوطه را دریافت کرده است.

Beaconer :زمانی که هات اسپات شما سیگنال دریافتی مرحله قبل رو اعلام کرد، اینک باید خودش رو اثبات کند پس یک هات اسپات دیگری سیگنالی به لوکیشن اعلامی ارسال میکند تا از درست بودن سیگنال اعلامی اطمینان حاصل شود و هات اسپات در محدوده مورد نظر قرار گرفته است.

Challenger :زمانی که هات اسپات شما مرحله ۲ را برای هات اسپات دیگری انجام میدهد و سیگنالی را برای هات اسپات دیگری ارسال میکند تا جای آن هات اسپات مشخص گردد.

با انجام این سه مرحله هات اسپات به عنوان ریوارد یا جایزه توکن HNT رو دریافت میکند.

سوالی که در ذهن همه وجود دارد این است که به چه تعداد هات اسپات جهت ماین کردن توکن HNT نیاز داریم؟

جهت کامل شدن پروسه Proof Of Coverage ، میبایست هر 3 مرحله انجام بشود ، پس حداقل باید ۲ عدد هات اسپات در محدوده تحت پوشش همدیگر وجود داشته باشد تا بتوانند هر ۳ مرحله رو کامل کنند.

جهت بررسی ماینر ها در سطح دنیا ، فواصل و اطلاعات دیگر میتوانید از سایت ( http://explorer.helium.com )استفاده کنید.

با کلیک کردن روی هر ماینر، اطلاعات مربوط به آن ماینر ( هات اسپات ) را میتوان چک کرد . در قسمت بالا اطلاعات هر هات اسپات نمایش داده میشود مانند موقعیت جغرافیایی،  نام هات اسپات ، ولت ،  اطلاعات مربوط به آنتن و ارتفاع و…

در قسمت پایین  ۴ بخش وجود دارد که هربخش  جزئیاتی را نمایش میدهد :

بخش اول statistic می باشد که آمار کلی درآمد و وضعیت هات اسپات را نمایش میدهد

بخش دوم activity می باشد که کلیه فعالیت هایی که هات اسپات روی شبکه انجام داده است را نمایش میدهد

بخش سوم witnesses می باشد که تمام هات اسپات هایی که سیگنال اون رو دریافت کردن و توی شبکه ثبت کردن را نمایش میدهد.

بخش چهارم nearby می باشد که لیست هات اسپاتهای اطرافش را نمایش میدهد.

بخش اول  : statistic

Transmit Scale :  ضریبی می باشد که به درآمد witness هایی داده میشه که لینک هات اسپات شمارو دریافت کردن و مقدار آن به تراکم هات اسپات ها در منطقه وابسته می باشد.

Sync Status :  نشان دهنده آپدیت بودن هات اسپات با شبکه می باشد . اگه هات اسپات خاموش باشد یا به شبکه متصل نباشد ( بخاطر مشکل در اتصال آنتن یا اینترنت و یا …) بجای عبارت synced عبارت offline یا موارد دیگه نوشته میشود.

Rolling Earning  :  نمودار درآمدی هات اسپات در بازه های زمانی مختلف می باشد.

7D Avg Beacons :  میانگین beacon هایی می باشد که هات اسپات ارسال کرده است.

Total Witnesses : تعداد کل witness هایی می باشد که هات اسپات دریافت کرده است.

بخش دوم activity

Beacons:   beacon های دریافتی می باشد.

Data: مشخصات اطلاعات ثبت شده روی شبکه می باشد.

reward  جوایز کسب شده توسط ماینر می باشد.

در صورتی که فقط یک هات اسپات داخل محدوده وجود داشته باشد و دستگاه نتواند با هات اسپات های دیگر ارتباط برقرار کند درآمد بسیار ناچیز میشود و عملا تا زمانی که هات اسپات دوم وارد شبکه نشود درآمد همچنان پایین می باشد.

‌در شرایطی که قرار است هات اسپات در مکانی نصب شود که هیچ هات اسپات دیگری در آن اطراف وجود ندارد که بتواند لینک ارتیاطی برقرار کند ، بهترین راه حل داشنن حد اقل ۲ عدد هات اسپات می باشد که در جاهای مختلف نصب گردد و یا به صورت تیمی تصمیم به خرید و راه اندازی چند هات اسپات کنید تا بتوانید از مزیت این الگوریتم استفاده کنید.

 

گاهی مواقع هم هات اسپات اطراف وجود دارد اما هیچ ارتباطی برقرار نمیشود که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد :

بلاک شدن سیگنال ها (انتن داخل خانه باشد یا جایی که سیگنالها نتوانند از محیط خارج بشوند) .

بلاک شدن سیگنال های هات اسپات های اطراف (دستگاهها خاموش باشد یا به شبکه متصل نباشند) .

موارد تاثیر گذاز بر میزان درامد :

جایگذاری مناسب هات اسپات که مربوط به Transmit Scale میشود، گزینه خیلی مهمی می باشد چون وقتی تراکم هات اسپات ها در یک محدوده از یه حدی بیشتر بشود این عدد کمتر از یک میشود با توجه به محاسبات درآمد حاصله از witness های موجود در محدوده ای که تراکم زیاد دارد ضربدر این عدد میشود که اگه کمتر از یک باشد سطح درامدی کم میشود .

آنتن : انتخاب آنتن میتواند تاثیر بسیار زیادی در درآمد داشته باشد٬ خیلیا فکر میکنند هرچقدر قدرت آنتن بیشتر باشد بهتره در صورتی که اصلا اینجوری نیست ٬ آنتن باید بر اساس موقعیت مکانی هات اسپات و تراکم منطقه و با احتساب افت سیگنال ها انتخاب بشود.

درباره ایرسا پوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *